U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kleurrijke herfstwandelweek

20-27 oktober 2018

 

Eind oktober, misschien wel de mooiste tijd van het jaar in de Pyreneeën. De temperaturen zijn aangenaam, de lucht is helder, de eerste sneeuw ligt op de hoogste toppen en de herfst geeft de uitgestrekte bossen intense kleuren. In de herfst zijn de Pyreneeën een paradijs voor wandelaars. Daarom organiseer ik ook in 2018 een kleurrijke herfstweek. Een week waarin het accent ligt op het genieten van de prachtige bergwereld rondom de Petit Refuge. Een sportieve week, maar niet te zwaar. Kortom, een week die binnen het bereik ligt van elke wandelaar met een redelijke conditie. Leuk aan de week is dat we een uitstap maken naar een ander deel van de Couserans, waar we twee keer zullen overnachten in een gite d'étape in het dorp Aulus-les-Bains. In de oostelijke punt van de Couserans maken we een paar hele fraaie wandelingen.

 

 

 

Kleurrijke herfstwandelweek

20-27 oktober 2018

maximum aantal deelnemers: 6

 

In schema ziet de week er als volgt uit:

 

Zaterdag 20 oktober:

In de loop van de middag kom je aan in Ayet. Onder het genot van een welkomstdrankje heet ik je welkom. 's Avonds wacht een heerlijke maatijd en we nemen de week alvast door.

 

Zondag 21 oktober

Onze eerste wandeling speelt zich af in de Vallée de Bethmale. Vanaf het Lac de Bethmale maken we een heerlijke wandeling, deels door loofbos, deels over een brede kam die prachtige uitzichten biedt, met name op de hoge grenstoppen. Een mooi begin van de week!

Duur: 4.30u. Klimmen: 400m, dalen: 750m.

 

Maandag 22 oktober

Vandaag wijken we uit naar de Vallée de Bellongue. In een stille uithoek van deze vallei maken we een van mijn favoriete wandelingen, die over de Sentier de Découverte. Aan de voet van de Pic de la Calabasse (ruim 2200m) lopen we door een onbedorven, harmonieus gebied vol variatie. Deze wandeling is genieten van elke stap!

Duur: 4.30u. Klimmen en dalen: 600 meter.

 

Dinsdag 23 oktober

's Ochtends rijden we naar Aulus-les-Bains. Een leuk ritje dwars door de Couserans naar een oud kuuroord. In een gite d'étape zullen we daar twee keer overnachten, maar eerst maken we de wandeling naar Etang du Garbet. Geen lange wandeling, maar wel stevig over soms rotsig terrein. Het grote bergmeer mag er zijn en is een mooie beloning voor de inspanning.

Duur: 3.45u. Klimmen en dalen: 550 meter.

 

 

Woensdag 24 oktober

Een sportieve wandeling in de meest oostelijke punt van de Couserans. Een wandeling die voor een deel over een bergkam gaat en die in de Mont Ceint (2088m) zijn hoogste punt heeft. Een hele mooie, afwisselende wandeling met onder meer uitzicht op de Etangs de Bassies. Misschien wel de mooiste wandeling van de week.

Duur: 5 uur. Klimmen de dalen: 800 meter.

 

Donderdag 25 oktober

We doen het rustig aan. Deze dag geldt een beetje als rustdag. We rijden terug naar Ayet en gaan onderweg even naar het Lac de Bethmale, dat in deze week altijd op zijn mooist is. De herfstkleuren zijn ongekend! Wie wil kan in de Vallée de Bethmale nog een korte wandeling maken.

 

Vrijdag 26 oktober

Het Etang d'Ayes is een geliefd wandeldoel in de Vallée de Bethmale. Onze laatste wandeling brengt ons bij het helderblauwe bergmeer. We maken er een schitterende rondwandeling van, vol afwisseling. Een hele beste afsluiting van een kleurrijke wandelweek.

Duur: 4.30u. Klimmen en dalen: 500 meter

 

 

 Praktische informatie

Prijs van de week per persoon: € 425
Inbegrepen:
5 overnachtingen in Le Petit Refuge (tweepersoonskamer die je deelt);

2 overnachtingen in een gite d'étape

4 maaltijden in Le Petit Refuge en 2 in een gite d'étape

Ik kook niet op donderdag 25 oktober. Op die dag zul je op eigen kosten in een restaurantje in Castillon kunnen eten;

5 ontbijtjes in de Petit Refuge en 2 in een gite d'étape;

6 lunchpakketten;

Begeleiding van alle wandelingen.Niet inbegrepen:
Alle overige uitgaven, waaronder begrepen de heen - en terugreis, transfers, verzekering, drankjes.
Op 25 oktober wordt 's avonds niet gekookt in Le Petit Refuge.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen vervoer.Twee mensen kunnen eventueel met mij meerijden als we naar de startplaats van de wandeling rijden of als we naar Aulus-les-Bains gaan.

 

Op deze wandelweek zijn de reserveringsvoorwaarden van de Petit Refuge van toepassing. Dat betekent dat je bij boeking een aanbetaling doet van 30% en twee maanden voor aankomst betaal je het restant. Indien de week door overmacht van mijn kant niet door kan gaan, krijg je de volledige reissom terug, zonder dat je aanspraak kunt maken op verdere vergoedingen.

Het programma is niet heilig en kan onder de omstandigheden worden aangepast.

Ondanks dat ik de begeleiding heel serieus neem, doe je de wandelingen op eigen risico.
Sluit daarom een goede verzekering af.

Heb je belangstelling of wil je meer weten over deze week?
Mail me dan: lepetitrefuge@orange.fr