Contact/Route

Contact/Route

Adres:
Chambres d’hôtes Le Petit Refuge
Ayet
09800 Bethmale
Frankrijk

Informatie: 0033 (0)6 31 32 96 42 en 0033 (0)9 67 03 60 83
Website: www.lepetitrefuge.com
Email: lepetitrefuge@orange.fr

De route per auto:
Het kan geen probleem zijn om via een van de routeplanners een geschikte route naar Toulouse (ongeveer 125 km ten noorden van Ayet) te vinden. U rijdt verder in zuidelijke richting over de A64 en neemt bij afslag no 20 de D117 naar Saint-Girons. Daar neemt u de afslag naar Castillon-en-Couserans. Over de D618 rijdt u via de dorpen Moulis, Luzenac en Engomer naar Castillon-en-Couserans. U doorkruist het dorp en rijdt verder naar Bordes-sur-Lez. Zodra u bij het dorp bent, neemt u de afslag naar de Col de la Core en de Vallée de Bethmale. Via de dorpen Arrien-en-Bethmale, Aret en Samortein rijdt u over de D17 naar Ayet. U doorkruist het dorp behoedzaam en parkeert de auto aan de oostzijde van Ayet. Let op: bij de afslag naar Samortein staat ook Ayet aangegeven. U kunt deze afslag beter niet nemen, maar nog even doorrijden en tweehonderd meter verder afslaan naar Ayet. Ook kunt u Ayet helemaal voorbij rijden over de D17 en aan de aan de oostzijde een afslag nemen (zeer scherpe bocht) naar Ayet. U hoeft dan niet door het dorp te rijden en parkeert de auto aan de oostzijde van het dorp.

De route per trein:
Er is tegenwoordig een goede en snelle verbinding tussen Nederland en Parijs (bv de Thalys van Amsterdam naar Parijs (Gare du Nord). Daar kunt u naar keuze met de TGV of de nachttrein naar Toulouse gaan (eerst met de metro naar Gare de Montparnasse voor de TGV). Daar neemt u de trein naar Boussens en u gaat verder met de bus naar Saint-Girons. Busverbinding met Bordes-sur-Lez, waar ik u graag kom ophalen.

De route per vliegtuig:
De meest voor de hand liggende vlucht vanuit Nederland is die van Amsterdam naar Toulouse met KLM/AirFrance. Het best huurt u daar een auto. U kunt ook de trein naar Boussens nemen en u gaat verder met de bus naar Saint-Girons. Busverbinding met Bordes-sur-Lez, waar ik u graag kom ophalen.

Per bus:
Met Eurolines kunt u vrij goedkoop naar Toulouse gaan. U bent dan wel meer dan 24 uur aan reistijd kwijt om in Ayet te komen. Internet: www.eurolines.nl.

Ophalen:
Graag kom ik u ophalen in Saint-Girons. Ik neem echter maximaal twee personen mee. Prijs € 15 voor de rit. Ophalen op een van de vliegvelden is voor mij niet te doen.

Ik raad u aan per auto te komen. Er zijn een paar wandelingen die je vanuit de Petit Refuge kunt doen, maar voor de meeste wandelingen zul je toch een eindje moeten rijden. En openbaar vervoer is er niet in de Vallée de Bethmale. Ik raad u aan op het vliegveld een auto te huren.