Ton Joosten

MIJN NAAM IS TON JOOSTEN

Ik ben geboren (in 1959) en getogen in Nederland en sinds 2009 ben ik eigenaar van een huis in het dorp Ayet in de Franse Pyreneeën. Van dat huis, dat ik heb omgedoopt tot Le Petit Refuge, heb ik een kleine chambres d’hôtes gemaakt, waarbij ik me in het bijzonder richt op mensen die willen wandelen en fietsen in de Pyreneeën.

Dat ik een huis in de Pyreneeën heb gekocht, komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 1986 bezocht ik de Pyreneeën voor het eerst en sindsdien ben ik er elk jaar (soms meerdere keren per jaar) geweest. Al wandelend ben ik onder de indruk geraakt van de Pyreneeën en wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een passie die ik vol overgave vorm heb gegeven. Dat heb ik in de eerste plaats gedaan door veel en lang te wandelen, maar ook door er veel over te lezen en er boeken over te schrijven. Meer dan tien wandelboeken en een mooi fotoboek zijn in de loop van de jaren verschenen. Zo’n 25 jaar na mijn eerste bezoek aan de Pyreneeën, na 40 bezoeken aan de Pyreneeën en na een slordige 1400 dagen in mijn geliefde bergen te zijn geweest, heb ik me er definitief gevestigd. Eigenlijk een logische stap.

Zoals ik mijn boeken heb gemaakt, zo ga ik ook in Le Petit Refuge te werk: met overtuiging, vol overgave en met repect voor de Pyreneeën en de mensen die er wonen. Met mijn kennis en enthousiasme hoop ik iets wezenlijks toe te kunnen voegen aan uw vakantie. De streek Couserans, en zeker de valleien van Bethmale en Biros, ken ik door en door en daar laat ik u graag van profiteren. Uw vakantie kan ik natuurlijk niet maken, dat zult u zelf moeten doen, maar ik ben er zeker van dat ik kan bijdragen tot een zeer geslaagd verblijf in Ayet, waaraan u later nog vaak met plezier terug denkt. Graag stuur ik u met een bijzondere ervaring naar huis. Voor minder doe ik het eigenlijk niet!

Indien u vragen heeft over Le Petit Refuge of als u gewoon een praatje wilt maken over mijn herberg, mailt u dan naar lepetitrefuge@orange.fr of belt u 0033 (0)631329642 of 0033 (0)967036083.

Ik zie u graag straks in Le Petit Refuge!

Pyreneeëngroet,

Ton Joosten