Het huis en de kamers

Het huis en de kamers

De Petit Refuge is een huis in het dorp Ayet met drie verdiepingen. Op de begane grond is er een kleine, gezellige kamer met eettafel, bankje, uitgebreide Pyreneeënbibliotheek. Ik deel deze kamer met mijn gasten en ik ben vaak te vinden in de keuken, die zich ook in deze ruimte bevindt. Alle maaltijden, zowel ontbijt als avondmaal, worden in deze kamer genomen.

aan tafel!

Buiten is er een mooi, sfeervol terras met een houten tafel en enkele bankjes. Op warme zomeravonden wordt er vaak buiten gegeten. Het uitzicht vanaf het terras op de vallei, de Col de la Core en de bergen is fantastisch en vooral ’s avonds als de zon aan kracht inboet is het genieten geblazen op het terras van de Petit Refuge. Ook enkele meters lager zijn een paar kleine  terrasjes te vinden voor wie in stilte wil genieten na een mooie dag in de bergen.

 

 

 

 

 

 

Al het sanitair is te vinden op de eerste verdieping. Er zijn twee mooie badkamers voor de gasten, beide met een douchecabine, toilet en een wastafel. Bij een volledige bezetting zal het sanitair dus worden gedeeld. Er is geen sanitair op de kamers zelf.

Ook op de eerste verdieping is te vinden de kleinste gastenkamer: La Cabane. Leuke kamer met een eenpersoonsbed en een heel mooi uitzicht op de vallei. De wit-rode muren zijn geïnspireerd op de markering van de GR-10, de beroemde lange-afstandswandelroute door de Franse Pyreneeën. Het geeft de kamer een fris en origineel aanzien.

Op de tweede verdieping liggen twee kamers: Le Berger en Le Sommet. De ervaring heeft geleerd dat Le Berger (de herder) de meest gewilde kamer van het huis is. En dat is te begrijpen, want Le Berger is zonder meer de beste kamer van het huis. Ruim, veel kastruimte, een ruime zithoek, een kingsize tweepersoonsbed en een geweldig uitzicht op de bergen en de vallei. Wat wil een mens nog meer? Kamer Le Sommet is een heel knusse kamer met twee eenpersoonsbedden en twee comfortabele stoelen, maar er is geen uitzicht op de bergen.

Kamer Le Berger met kingsize bed
een kamer met uitzicht en een mooie zithoek

 

 

 

 

 

 

 

kamer Le Sommet heeft twee eenpersoonsbedden
kamer Le Sommet is een knusse kamer voor twee personen.

 

 

 

 

 

 

Kamer La Cabane, ideaal voor één persoon

 

 

 

 

 

 

 

Ik zelf woon in de Petit Refuge. Het is mijn huis, dat ik deel met mijn gasten. De kracht van de Petit Refuge schuilt in de huiselijkheid, het gewone, de gemoedelijkheid, de kleinschaligheid, de heerlijke rust en de ongerepte natuur waar je op uitkijkt. Niet onbelangrijk is de enorme kennis die ik van het gebied heb. Daardoor kan ik op wandelgebied heel veel betekenen voor mijn gasten!

Gratis Wifi in de Petit Refuge.

Totale capaciteit van de Petit Refuge: vijf personen.