Wandelweken

ELK JAAR ORGANISEREN WE VERSCHILLENDE WANDELWEKEN

Een herfstwandelweek, een week in mei, een winterwandelweek, het is allemaal mogelijk bij Le Petit Refuge. Een week lang samen genieten van de mooiste wandelingen in een onbedorven berggebied. De variatie aan landschappen is enorm. Elke dag, elke wandeling is anders. Een wandelweek is intensief genieten, maar ook heerlijk ontspannen. ’s Avonds schuif je aan voor een heerlijke maaltijd in de gezellige Petit Refuge of op een andere bijzondere plek in de Pyreneeën.

Soms overnachten we in een berghut of in een gite d’etape. Superkleinschalig: maximaal zes deelnemers, soms zeven. Denk er eens over na. Je neemt een geweldige ervaring mee naar huis.

Komen de wandelweken ongelegen en wil je graag een keer met een aantal vrienden of familieleden komen voor een wandelweek? Geen probleem. Stuur even een mail en we gaan met elkaar in gesprek. Samen maken we er iets moois van.

WANDELWEKEN 2023

De wandelweken zijn steevast een groot succes. In 2023 komen er opnieuw enkele wandelweken. Bijzondere weken, er zit zeker iets voor jou bij. Aarzel niet te lang met aanmelden, want een week is snel volgeboekt. Er zijn twee weken die zich afspelen in de winter. De eerste eind januari, hartje winter in de Pyreneeën, een week waarbij we in onze streek blijven. je zult ontdekken dat het een streek is die zich bij uitstek leent voor het wandelen op sneeuwschoenen. In een onbedorven bergwereld maak je kennis met de winterse Pyreneeën.

De tweede week is begin maart, eind van de echter winter en direct na het einde van alle wintersportvakanties. deze week is voor een deel in ons gebied, waarbij we ons laten verrassen door de omstandigheden en voor een deel in de westelijke Pyreneeën. Nabij Cauterets gaan we de wonderschone valleien van Lutour en Marcadau verkennen op sneeuwschoenen en we overnachten ook een keer op hoogte in een berghut. Deze twee winterse wandelweken zijn  bij uitstek geschikt voor wandelaars die de Pyreneeën nog niet eerder hebben meegemaakt buiten de zomer.

winterwandelen in onze streek!

Eind april/begin mei is het weer tijd voor een mooie voorjaarsweek en deze keer blijven we niet alleen in de buurt van de Ayet maar maken we een bijzondere uitstap naar de westelijke Pyreneeën. Aan de rand van het hooggebergte maken we in de Haute Soule, bekend vanwege enkele diepe kloven, een paar fraaie wandelingen, waarna we nabij de Frans-Spaanse grens de bergen verkennen. Tot slot gaan we in deze week, die bol staat van de variatie, naar de Spaanse hut Refugio de Linza. Een hele mooie, originele, dynamische week, die laat zien hoe fraai de Pyreneeën in het voorjaar zijn.

De wandelweek van begin juli is er een voor ervaren, sportieve en goed getrainde bergwandelaars. De klim naar de Pic d’Anie en de driedaagse tocht (eigenlijk vier dagen, want er zit ook nog een dagwandeling in) zorgen voor een indrigende kennismaking met een van de meest buitengewone landschappen van de Pyreneeën en dan hebben we het over het karstlandschap nabij het dorpje Lescun, waarin op hoogte alleen de bergden weet te overleven. Het is een ongelooflijke ervaring om door deze wondere bergwereld te lopen en de titel van de week “wandelen in een filmdecor” is bepaald geen overdrijving.

Graag zien we je op een van de wandelweken!

 

Grazend vee niet ver van Refugio de Linza, een hut die in het voorjaar maar ook in de juliweek wordt bezocht