Wandelweken

Elk jaar organiseer ik enkele wandelweken

Een herfstwandelweek, een week in mei, een winterwandelweek, het is allemaal mogelijk bij Le Petit Refuge. Een week lang samen genieten van de mooiste wandelingen in een onbedorven berggebied. De variatie aan landschappen is enorm. Elke dag, elke wandeling is anders. Een wandelweek is intensief genieten, maar ook heerlijk ontspannen. ’s Avonds schuif je aan voor een heerlijke maaltijd in de gezellige Petit Refuge of op een andere bijzondere plek in de Pyreneeën.

Soms overnachten we in een berghut of in een gite d’etape. Superkleinschalig: maximaal zes deelnemers, soms zeven. Denk er eens over na. Je neemt een geweldige ervaring mee naar huis.

Komen de wandelweken ongelegen en wil je graag een keer met een aantal vrienden of familieleden komen voor een wandelweek? Geen probleem. Stuur even een mail en we gaan met elkaar in gesprek. Samen maken we er iets moois van.

WANDELWEKEN 2024

De wandelweken zijn steevast een groot succes. In 2024 komen er opnieuw enkele wandelweken. Bijzondere weken, er zit zeker iets voor jou bij. Aarzel niet te lang met aanmelden, want een week is snel volgeboekt. Er is één week die zich afspeelt in de winter. Eind januari, begin februari, hartje winter in de Pyreneeën, een week waarbij we in mijn streek blijven. Je zult ontdekken dat het een streek is die zich bij uitstek leent voor het wandelen op sneeuwschoenen. In een onbedorven bergwereld maak je kennis met de winterse Pyreneeën.

Op sneeuwschoenen in de Vallée du Biros

Begin mei is het weer tijd voor een mooie voorjaarsweek en deze keer blijven we niet in de buurt van de Ayet maar maken we een bijzondere uitstap naar Aragon, Spaanse Pyreneeën. In de hoogste massieven van de Pyreneeën maken we enkele niet te lange of moeilijke wandelingen. Het is een toegankelijke week al heb je voor het wandelen in de bergen natuurlijk een goede conditie nodig. Hele mooie kennismaking met de hoogste bergketens van de Pyreneeën, waaronder een bezoek aan het nationale park van Ordesa, dat internationale bekendheid geniet vanwege enkele imposante canyons. Een dynamische week vol afwisseling. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

De wandelweek van begin september is er daarentegen een voor ervaren, sportieve en goed getrainde bergwandelaars. Ook in deze week gaan we naar Aragon, waar we een vierdaagse en een tweedaagse tocht maken in het Parque Posets-Maladeta, waarin de twee hoogste massieven van de Pyreneeën zijn te vinden. Rondom de nummer twee, de Posets, maken we een vierdaagse tocht en nabij het Maladeta-massief een tweedaagse. Intensief en sportief, deze week en vooral een indringend avontuur in een decor van imposante bergtoppen. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

En 2025?

Intussen staan er twee winterweken voor 2025 op de website. Een week wordt gehouden hartje winter, de andere week begin maart als het winterseizoen langzaam ten einde loopt. In beide weken maken we een uitstap naar een ander deel van de Pyreneeën. Daardoor worden het dynamische weken vol afwisseling. Het zijn  mooie kansen om de Pyreneeën eens te beleven in een heel ander seizoen dan de zomer.

Zie voor de wandelweek Winter in de Pyreneeën (25 januari – 1 februari) deze pagina

Zie voor de wandelweek Een late winterweek in Frankrijk en Spanje (1-8 maart) deze pagina

Graag zie ik je op een van de wandelweken!