U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Mei 2018: Voorjaar in de Pyreneeën

 

Het is niet voor het eerst dat ik een wandelweek in het voorjaar organiseer. En net als in andere jaren, laat ik de week samenvallen met de meivakantie in Nederland. Het voorjaar is een ideale tijd om er in mijn streek op uit te trekken. De natuur barst los, de uitgestrekte beukenbbossen kleuren de valleien groen, de bloemenpracht is ongekend. Hoe heerlijk is het om de bergschoenen weer aan te kunnen doen en al wandelend te genieten van al het moois! De omstandigheden zijn vaak aangenaam en in het hooggebergte ligt nog veel sneeuw, wat voor een sfeervol decor zorgt. In mijn streek zijn vele schitterende wandelingen mogelijk in deze tijd, waarbij we niet door de sneeuw hoeven te ploeteren. Wandelingen die binnen ieders bereik liggen. Deze week is zeker ook geschikt voor minder ervaren bergwandelaars en een superconditie is ook niet noodzakelijk. Geen moeilijke, slopende routes dus, maar toegankelijke wandelingen die je in staat stellen de verschillende valleien in de “Castillonnais” te verkennen: de valleien van Biros, Bethmale en Bellongue. Laat je verrassen door het originele programma in deze onbedorven, authentieke streek die van grote schoonheid is. Aan het eind van de elke wandeldag wacht een heerlijk avondmaal in de Petit Refuge. Op de laatste avond sluiten we in stijl af in een restaurant in de Vallée de Bethmale.

 

 

 

 

Een wandelweek in het teken van het voorjaar in de Pyreneeën

 

28 april – 5 mei 2018

 

maximum aantal deelnemers: 6

 

 

 

In schema ziet de week er als volgt uit:

 

Zaterdag 28 april

 

Aankomst in Ayet bij Le Petit Refuge. Onder het genot van een welkomstdrankje heet ik jullie welkom en maken we kennis. 's Avonds wacht een heerlijke maaltijd en we nemen de week alvast door.

 

Zondag 29 april

 

Op de eerste dag maken we een klassieke wandeling in de streek en dat is die naar de grote waterval Cascade de Nérech in de Vallée du Riberot. Juist in het voorjaar is dit een imposante waterval, maar het gaat niet alleen maar om die cascade. De Vallée du Riberot met al zijn beken, watervallen, sprookjesachtige beukenbossen is zonder meer de mooiste vallei van de streek. De weg naar de waterval is dan ook van meer belang dan de waterval zelf. Een heerlijk traject en het is bepaald geen straf om heen en terug te lopen.

 

Tijdsduur: 3.5 uur; klimmen en dalen: 400 meter

 

Maandag 30 april

 

We gaan naar de Col de Portet d'Aspet (bekend van de Tour de France) in de westelijke punt van de Vallée de Bellongue om van daaruit te gaan wandelen. Een fantasierijke wandeling gaan we maken in een weinig betreden gebied. Een pittige klim in een loofbos brengt ons op de flanken van de Puech, een berg die sublieme panorama's biedt. We gaan over de top en blijven een tijd in de buurt van deze berg, awisselend in bos en op bergweiden. Prachtige wandeling, wel stevig!

 

Tijdsduur: 6.5 uur, klimmen en dalen: 800 meter

 

Dinsdag 1 mei

 

Rustdag. Na de wandeling van gisteren heb je die ook wel verdiend. Wandelen op eigen gelegenheid kan natuurlijk. In de Petit Refuge ligt een heel pakket aan uitgeschreven wandelingen voor je klaar en ik dien je graag van advies.

 

Woensdag 2 mei

 

We gaan naar het bekende Lac de Bethmale. Na eerst rondom het prachtige meer te hebben gelopen klimmen we over de route van de GR 10 door een mooi beukenbos om aansluitend naar het keteldal Cirque de Campuls te lopen, een heerlijk plekje voor een pauze. Aansluitend dalen we rustig af over een brede bergkam, La Serre de Bethmale, die mooie panorama's biedt in alle richtingen. Tot slot gaan we door de Vallée de Bethmale terug naar Ayet. Een heerlijke, ontspannen wandeling!

 

Tijdsduur: 4.5 uur, klimmen: 400m; dalen: 700m

 

Donderdag 3 mei

 

Vnadaag gaan we naar het dorpje Balacet in de Vallée du Biros. De wandeling die we vanuit Balacet doen, is er een die ik vaak met mijn gasten doe. En het is altijd een schot in de roos. De oude marmergroeve, de kleine herdershut bovenop een col en vooral het open landschap met schitterende uitzichten op de besneeuwde toppen die de grens met Spanje vormen, zijn ingrediënten die eenieder aanspreken. En natuurlijk gaan we ook voor de top van de Pic de l'Arraing.

 

Tijdsduur: 4.5 uur, klimmen en dalen: 800 meter

 

Vrijdag 4 mei

 

De wandelweek wordt afgesloten met een van mijn favoriete wandelingen en deze speelt zich voor een deel in de Vallée du Biros af en voor een deel in de Vallée de Bellongue. Een wandeling die alles in zich heeft. Vooral het stuk aan de voet van de Pic de la Calabasse met talloze oude schuren is van grote schoonheid. Het is een gebied dat iedereen voor zich weet te winnen door het gevarieerde, vriendelijke, harmonieuze landschap en de overvloed aan water. Echt een wandeling waarvan je blijft genieten. Nagenieten van de wandeling doen we 's avonds in een restaurant.

 

Tijdsduur: 5.30u, klimmen en dalen: 700 meter

 

 

 

 

Praktische informatie
Prijs van de week per persoon: € 450
Inbegrepen:
7 overnachtingen in Le Petit Refuge (tweepersoonskamer die je deelt);

 5 maaltijden in Le Petit Refuge en 1 in een restaurant

 Ik kook niet op woensdag 2 mei. Op die dag zul je op eigen kosten in een restaurantje in Castillon kunnen eten;

  7 ontbijtjes in de Petit Refuge;

6 lunchpakketten;

 Begeleiding van alle wandelingen.Niet inbegrepen:
Alle overige uitgaven, waaronder begrepen de heen - en terugreis, transfers, verzekering, drankjes.
Op 2 mei wordt 's avonds niet gekookt in Le Petit Refuge.

Op deze wandelweek zijn de reserveringsvoorwaarden van de Petit Refuge van toepassing. Dat betekent dat je bij boeking een aanbetaling doet van 30% en twee maanden voor aankomst betaal je het restant. Indien de week door overmacht van mijn kant niet door kan gaan, krijg je de volledige reissom terug, zonder dat je aanspraak kunt maken op verdere vergoedingen.

Het programma is niet heilig en kan onder de omstandigheden worden aangepast.

Ondanks dat ik de begeleiding heel serieus neem, doe je de wandelingen op eigen risico.
Sluit daarom een goede verzekering af.

Heb je belangstelling of wil je meer weten over deze week?
Mail me dan